DeFi Token YFI Pieken bij $38.682, Meer dan 3x Prijs van Bitcoin

YFI is een governance penning die loopt jaarn.financiën. Het wordt ook aangehouden als een speculatief activum.

YFI, de governance token voor decentralized finance (DeFi) protocol yearn.finance, bereikte gisteravond een piek van 38.682 dollar. Dat is bijna het viervoudige van de prijs van $11.596 en bijna het dubbele van het record van $20.000 van Bitcoin.

yearn.finance verzamelt alle verschillende opbrengsten van verschillende DeFi-protocollen in één nette website. Het laat gebruikers ook investeren in ‘kluizen’, waar mensen samen opbrengsten verdienen. Een opbrengst verwijst naar de rente die wordt verdiend door het uitlenen van uw munten op verschillende uitleenprotocollen. Naast het verdienen van rente op uw crypto, kunt u ook zogenaamde governance tokens verdienen, zoals YFI-een soort loyaliteitsprogramma voor DeFi.

Hoewel hun makers bedoeld zijn voor governance tokens om houders in staat te stellen te stemmen op voorstellen om het netwerk te updaten, worden ze in werkelijkheid gehouden als speculatieve activa. YFI is een van de meest populaire. Het is in de afgelopen 24 uur met 66% gestegen, volgens gegevens van de metricsite CoinMarketCap.

De groei is gek: op vrijdagochtend was het slechts 14.300 dollar waard. De handel in de penning heeft ook een hoge vlucht genomen. Op vrijdag was het dagelijkse handelsvolume van de munt 68 miljoen dollar. Nu is het $879 miljoen.

YFI munt spinoff YFII is meegekomen voor de rit. Op vrijdagochtend was het $935 waard. Het is sindsdien met meer dan 5x toegenomen, tot $5.075 vanaf dit schrijven.

Een van de redenen waarom beide penningen zo veel waard zijn, is vanwege het schaarse aanbod. YFI heeft een totaal aanbod van 30.000, en YFII heeft een totaal aanbod van 38.750. Bitcoin Revolution heeft ter vergelijking een muntenvoorraad van 18 miljoen.