Fortællingstegnene på et fidus-krypto-websted: Bitcoin-Up.Live

Fra slutningen af ​​marts 2020, da den globale pandemi Covid-19 lammede mange økonomier, er appel af kryptokurver vokset. Flere statistikker viser øget interesse fra downloadede tegnebog-apps til peer-to-peer-handlede mængder. På mange måder er denne interesse i Bitcoin Trader og altcoins et bevis på, at centralbankernes politikker svigter. Mange professionelle investorer såvel som almindelige mennesker mister tilliden til fiat-valutasystemer.

Imidlertid er mange, der udforsker ideen om at investere i kryptoalternativer, offer for svindel. Det ser ud til, at flere fidus-kryptosider strejfer rundt i rummet end kryptokurrency-krypteringsvirksomheder.

Det viser sig, at kriminelle også sætter pris på den skiftende dynamik og er opmærksomme på, at investering i bitcoin er den nye ting. Faktisk udsendte FBI en alarm i april, der advarede potentielle investorer om at være på udkig efter kryptovaluta-relaterede svindel.

Starten på de alvorlige lockdown-foranstaltninger betød, at hjembundne enkeltpersoner pludselig havde mere tid til at udforske og eksperimentere med forskellige investeringsforslag. Udfordringen er nu, hvordan man fortæller, om et kryptorelateret websted er ægte eller ej?

For det meste ser det ud til, at bitcoin-relaterede svindel anvender lignende taktik, der bruges af organiserede kriminelle syndikater for at lokke ofre. Der er nogle fortællende tegn, der udsætter potentielt svindelige krypto-websteder, som investorer skal passe på.

Lokkemiddel af passiv indkomst

Ethvert fiduswebsted ville ikke være interessant, hvis det ikke lover et sundt afkast til investorer for næsten ingenting. En typisk fidus starter med at fortælle en investor, at med kun et lille depositum vil de blive garanteret afkast på 10% og derover pr. Måned. Som en ekstra tilskyndelse får investoren besked om, at den optjente rente vil blive sammensat på en månedlig basis.

Alligevel er den blotte omtale af garanterede passive indkomster måske ikke nok til at lokke mange investorer. Så for at få endnu flere mennesker interesseret skal fiduswebstedet også love investorer en hurtig vej til at blive den næste kryptomillionær.

Ofte vises fremtrædende enkeltpersoner og forretningsfolk, der blev velhavende efter at have investeret i bitcoin, på disse typer ordninger. Chancen for at blive den næste millionær er tilstrækkelig til at skjule enhver bekymring for kryptovalutamarkedets volatilitet, som den potentielle investor måtte have.

De typiske overdrevne løfter om svindlere, eksemplificeret ved fiduswebstedet bitcoin-up.live.

Kriminelle er også opmærksomme på, at nogle i deres målmarked kan være tøvende med at investere med en ukendt enhed. For at omgå dette problem viser kriminelle websteder ofte logoer fra velrenommerede organisationer. Målet er at få tillid hos de mere omhyggelige investorer.

Derfor, når et websted viser logoet for Visa eller Mastercard, vil godtroende investorer tro, at dette er en godkendelse. Sådanne opfattelser sletter normalt enhver vedvarende tvivl, som en uerfaren investor måtte have. Den berygtede Plustoken-krypto-fidus havde billeder af Prins Charles fra Storbritannien taget sammen med en af ​​hjernerne. Svindlen formåede at stjæle milliarder fra tusinder af intetanende investorer.

Dernæst bruges udtalelser fra andre investorer, der allerede har leveret urealistiske afkast, også til at overbevise godtroende investorer til at dele med deres midler. Fortællinger om rigtige mennesker, der vendte en investering på $ 250 til mere end $ 10.000 på mindre en måned, hjælper med at overbevise nye investorer om at komme om bord. Det betyder ikke noget, at der ikke er nogen måde at verificere dette på, fordi kriminelle også ved, at mange mennesker ønsker lette penge.

En registreringsproces for Lax

Hvis en investor tager agnene, (og mange gør), bliver de bedt om at registrere eller åbne en konto til “gratis”. For at afslutte processen bliver investorer bedt om at deponere midler, der er nødvendige for at aktivere handelskontoen. Efter dette kan midlerne konverteres til bitcoin eller enhver anden kryptovaluta.

Når først overførslen er foretaget, mister investoren faktisk kontrollen over midlerne til den virtuelle investeringsplatform. På det tidspunkt er investoren underlagt investeringsselskabet. Hvis virksomheden beslutter at afslutte fidus, vil der ikke være nogen mulighed for investorer.

I mellemtiden, når man diskuterer de sædvanlige tegn på falske kryptosider i en Whatsapp-gruppe, siger en bruger, at svindleres registreringsprocesser undertiden ikke genererer bekræftelses-e-mailen. Endnu mere bizart er at få en konto verificeret uden nogen form for KYC. En anden bruger siger, at andre tegn inkluderer løfter om “superhøje afkast på $ 120 på mindre end 24-48 timer, normalt 120% 150%.”

Imidlertid har alle fiduswebsteder en ting til fælles, løfter om risikabel investering, hvilket ikke er muligt. Enhver form for investering medfører risici, jo højere det forventede afkast er, desto større er risikoen for at miste alt. Enhver potentiel investor skal være opmærksom på denne kendsgerning, for at de ikke blander sig.

Hvad er de andre tegn på et potentielt kryptosvindelwebsted? Fortæl os hvad du synes i kommentarfeltet nedenfor.