Miten COPA:n oikeusjuttu Craig Wrightia vastaan voi hyödyttää Bitcoinia?

Tammikuun 2021 lopussa Craig Wright jätti Square, Inc:tä vastaan lopetuskanteen, jossa hän väitti olevansa Bitcoinin Whitepaperin kirjoittaja ja omistavansa sen tekijänoikeudet. Wright vaati asiakirjan poistamista maksuyhtiöltä ja muilta verkkosivustoilta, kuten Bitcoin.org-sivustolta.

Square on Crypto Open Patent Alliancen (COPA) jäsen. Siksi yhtiö antoi vastauksen jäsentensä edustajana ja omasta puolestaan. Lisäksi COPA pyytää Wrightilta lisätietoja väitteidensä todistamiseksi.

Nyt Yhdistyneen kuningaskunnan High Court of Justice -oikeustuomioistuimeen esitetyn asiakirjan mukaan COPA on nostanut kanteen, jossa vaaditaan oikeushenkilöä julistamaan, ettei Wrightilla ole omistusoikeutta Bitcoinin valkoiseen kirjaan. COPA sanoi Twitter-kahvansa kautta seuraavaa:

Tuemme Bitcoin-kehittäjäyhteisöä ja monia muita, joita on uhkailtu Valkoisen kirjan isännöinnin vuoksi.

Anonyymi Bitcoin-kehittäjä, joka tunnetaan nimellä “Cobra”, on ollut puhumatta mielipiteistään Wrightia kohtaan. Kun alkuperäinen oikeusjuttu nostettiin, Cobra väitti, että Bitcoinia vastaan on käynnissä hyökkäys, ja torjui Wrightin lausunnon, jonka mukaan hän on Satoshi Nakamoto. COPA:n aloitteesta Cobra sanoi:

En tiedä, mikä on jalompaa kuin puolustaa whitepaperia, josta kaikki alkoi. Todella hieno uutinen. Bitcoin-yhteisö ei koskaan antaudu valehtelijoille, jotka käyttävät Satoshin poissaoloa hyväkseen ja vaativat vilpillisesti kunniaa hänen työstään (töistään).

Wrightin toiminnan vaikutus Bitcoiniin ja Bitcoin SV:hen

Cobra on soittanut hälytyskelloa Wrightin oikeusjuttujen ja “ahdistelujen” vaikutuksista Bitcoinin kehittäjille. Sanomalla, että tätä toimintaa ei voi “vähätellä” johtuen kokemuksesta ja tiedosta, jota nämä henkilöt ovat keränneet yli vuosikymmenen ajan. Cobra sanoi:

Bitcoin Coressa olevat vaaralliset virheet livahtavat todennäköisemmin läpi ilman kokeneita silmiä koodin päällä. Uusien lahjakkuuksien hankkimisesta voi tulla entistä vaikeampaa: Avoimen lähdekoodin projektiin osallistuminen on jo tarpeeksi epäkiitollista, ja kuka haluaisi lisäksi joutua käräjille?

COPA:n vastaus Wrightille saattaa toimia pelotteena uusille oikeusjutuille. Yhtiö pyrkii luomaan “maailman, jossa ihmiset voivat käyttää” Bitcoinia ja kryptovaluuttoja ilman oikeudellisia esteitä.

Mukana ovat muun muassa Jack Dorseyn johtama yhtiö, pörssit OKCoin, Kraken, kehitysryhmä Chaincode Labs ja MicroStrategy.

Bitcoin käy kauppaa 59,984 dollarissa ja on liikkunut sivusuunnassa viimeisen vuorokauden aikana. 7 päivän kaaviossa BTC:llä on 3% voitto ja 4,6% viimeisten 30 päivän aikana.

Toisaalta Bitcoinin haarukka BSV käy kauppaa 258 dollarissa 4,3 prosentin tappiolla 24 tunnin kaaviossa. Kuten Cobra sanoi, kryptovaluutta näyttää olevan laskusuunnassa tammikuun 21. päivästä lähtien, jolloin Wright alkoi esittää oikeudellisia uhkauksia.